Oktober 2010 Benefietconcert voor PC- en Online-project in Senegal

Benefietconcert voor PC- en Online-project in Senegal Wij zijn al begonnen met de bouw, bouwen jullie mee? Op vrijdag 1oktober is er in Trianon in Nijmegen een avond voor een PC- en Online-project in Senegal van de Stichting Mbenyokono

met echte Senegalese sfeer. De Stichting Mbenyokono is opgericht om projecten in het zuidelijke gebied van Senegal te ondersteunen. Mensen in Abene, een dorp aan de kust, willen een pc- en internetleerplek creëren. Op deze plek moeten leerlingen van de twee scholen computerles krijgen en leren om te gaan met internet.

Hierdoor kunnen ze veel kennis vergaren en zich ontwikkelen en daarmee beter meedraaien en meespreken in de moderne wereld. Het project voorziet in de bouw van een lokaal waar een twintigtal PC's is opgesteld met internetaansluiting. En daarnaast lessen aan de scholieren van de twee scholen door twee docenten deze zullen ook nog worden opgeleid.

Het is duidelijk dat dit project in eerste instantie geld kost. Voor de eerste drie jaar wordt uitgegaan van € 50.000. Daarna moet het project zichzelf bedruipen met de opbrengsten van het gebruik buiten de schooltijden als internetcafé door bewoners en toeristen.

De bouw is al wel gestart, maar er ontbreken nog de nodige financiële middelen om het geheel af te maken. Daarom een benefietavond onder het motto: Wij zijn al begonnen met de bouw, bouwen jullie mee?

De Stichting wil dit geld bij elkaar krijgen door verschillende activiteiten, zoals workshops, concerten, veilingen. Ook proberen we sponsors te krijgen en hopelijk zullen particulieren eveneens een duit, of meer, in het zakje doen. Een van die activiteiten is de benefietavond met echte Senegalese muziek, djembé workshop en Afrikaandse dans in Trianon Berg en Dalseweg 33 Nijmegen.

Op 1 oktober 2010 vanaf 21:00 uur beginnen we met workshop en percussie optreden van Senegalezen onder de bezielende leiding van Mamadou Diabang, waarna de grammofoon wereldmuziek ten gehore zal brengen. Benefietavond met SENEGALESE muziek, djembé workshop en Afrikaandse dans in Café Trianon Berg en Dalseweg 33 Nijmegen 1 oktober 2010 om 21:00 uur.

Informatie: Stichting Mbenyokono, Martje Albers 06-13166352